Νέο Εξοικονομώ: Προτεραιότητα σε κατοικίες πριν του 1980;

EKO1980

Νέο Εξοικονομώ: Προτεραιότητα σε κατοικίες πριν του 1980;

Νέες μεθόδους επεξεργάζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας σχετικά με την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών μέσω του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον. Συγκεκριμένα, το ενδεχόμενο πριμοδότησης των κατοικιών που κατασκευάστηκαν με άδεια δόμησης (ή άλλο νομιμοποιητικό έγγραφο) πριν το 1980 είναι ένα από τα σενάρια που συζητείται.

Λόγος

Η γενική πλεύση του Υπουργείου είναι η εναρμόνιση με την Ευρωπαϊκή οδηγία, σύμφωνα με την οποία – πρακτικά – θα πρέπει να αναβαθμίζονται περίπου 60.000 κατοικίες ετησίως. Πρόσφατα έχει προχωρήσει σε μνημόνιο συνεργασίας με το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος και εξετάζεται μεταξύ άλλων να δοθεί έμφαση στα κτίσματα χωρίς ενεργειακή θωράκιση (προ του  1980). Ο λόγος είναι απλός. Η παλαιότητα ενός κτιρίου παίζει έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στο ενεργειακό του προφίλ. Έτσι, όσο παλαιότερο είναι ένα κτίσμα τόσο περισσότερες είναι και οι απώλειές του. Αναβαθμίζοντας ενεργειακά παλαιά κτίσματα, τα οποία αποτελούν το 55% του κτιριακού αποθέματος της χώρας, επιτυγχάνεται πολύ μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας με λιγότερα χρήματα, συνεπώς το Εξοικονομώ έρχεται ως ιδανικό εργαλείο εφαρμογής.

Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον

Το πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ Οίκον II» δίνει σημαντικά οικονομικά κίνητρα (επιδότηση έως 70%) σε ιδιοκτήτες κατοικιών να πραγματοποιήσουν συγκεκριμένες παρεμβάσεις με σκοπό την ενεργειακή αναβάθμιση (Πράσινη Ανακαίνιση) του κτιρίου τους συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην επίτευξη των ενεργειακών και περιβαλλοντικών στόχων της χώρας. Οι παρεμβάσεις αυτές προτείνονται κατόπιν Ενεργειακής Επιθεώρησης από Ενεργειακό Επιθεωρητή.

Το γραφείο μας έχοντας υποβάλλει με επιτυχία το 100% των αιτήσεων που ανέλαβε στον Α’ Κύκλο του προγράμματος, σας συμβουλεύει να ξεκινήσετε την προετοιμασία του φακέλου πριν την έναρξη των υποβολών των αιτήσεων, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες ένταξης. Υπενθυμίζουμε, ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που, είτε δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εγκαίρως, είτε δεν ήταν πλήρως προετοιμασμένοι για την ορθή υποβολή της αίτησης.

Αναλαμβάνουμε όλες τις απαιτούμενες διεργασίες: τη τακτοποίηση αυθαιρεσίας, την έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης, τη διαχείριση ολόκληρης της διαδικασίας του προγράμματος μέχρι και την κατασκευή των εργασιών – με το κλειδί στο χέρι!

Αφήστε σε εμάς τις γραφειοκρατικές διαδικασίες και απολαύστε τα πολλαπλά οφέλη ενεργειακής αναβάθμισης της κατοικίας σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την έγκυρη και πλήρη ενημέρωσή σας και την έναρξη προετοιμασίας του φακέλου.

 

Πηγή: b2green.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ