Scroll Top

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Έως 85% επιδότηση

eko85

Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Έως 85% επιδότηση

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΟΙ ΝΕΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

 • Έναρξη υποβολής αιτήσεων για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: 2 Δεκεμβρίου 2020,
 • Νέα – ευνοϊκότερα ποσοστά επιδότησης έως 85%,
 • Μέγιστος προϋπολογισμός ανά κατοικία: 50.000,00 € (από 25.000,00 €),
 • Δυνατότητα για πάνω από 1 αιτήσεις ανά Α.ΦΜ. και έως 100.000,00 € αθροιστικά,
 • Επιλέξιμες κατοικίες ενεργειακής κατηγορίας ίσης ή μικρότερης της Γ,
 • Απαίτηση για ενεργειακή αναβάθμιση τουλάχιστον κατά 3 κατηγορίες,
 • Ποιο συχνές υποβολές αιτήσεων – διαρκώς ανοικτή πλατφόρμα από το 2021,
 • Απλοποιημένη και ταχύτερη υποβολή αιτήσεων.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά.

Γιατί να απευθυνθείτε σε εμάς

Αναλαμβάνουμε όλες τις απαιτούμενες διεργασίες: τη τακτοποίηση αυθαιρεσίας, την έκδοση Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης, εκπόνηση των απαραίτητων μελετών και έκδοση των απαιτούμενων αδειών, τη διαχείριση ολόκληρης της διαδικασίας του προγράμματος μέχρι και την κατασκευή όλων των εργασιών – με το κλειδί στο χέρι! Αφήστε σε εμάς τον συντονισμό και την επίβλεψη των συνεργείων και παρακολουθήστε το σπίτι σας να μεταμορφώνεται!

Χρηματοδοτούμε το έργο σας

Ξεκινάμε άμεσα την κατασκευή των εργασιών σας χωρίς να επιβαρυνθείτε ολόκληρο το κόστος. Δέσμευσή μας είναι η υψηλή ποιότητα των υλικών και της κατασκευής. Παρακολουθήστε μερικές από τις κατασκευές μας στα παρακάτω βίντεο.

Αναλυτικά τα νέα δεδομένα

Τι ποσά επιχορηγεί

Μέχρι πρότινος, ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός ήταν τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο καθαρής επιφάνειας του ακινήτου και το μέγιστο 25.000,00 ευρώ ανά επιλέξιμη κατοικία.

Πλέον, το Υπουργείο υιοθετεί νέο σύστημα με τον προϋπολογισμό να διαμορφώνεται στα 1,2 ευρώ ανά εξοικονομούμενη KWh (υπολογίζεται κατόπιν της Α’ Ενεργειακής Επιθεώρησης και μελέτης του Ενεργειακού Επιθεωρητή). Ο μέγιστος προϋπολογισμός ανά επιλέξιμη κατοικία ανέρχεται πλέον στα 50.000,00 ευρώ και ο λόγος είναι ο υψηλός ενεργειακός στόχος του νέου προγράμματος (αναλυτικότερα παρακάτω).

Μια μεγάλη διαφορά σε σχέση με το προηγούμενο πρόγραμμα είναι ο περιορισμός για 1 αίτηση ανά Α.Φ.Μ., ο οποίος παύει να ισχύει. Στο Εξοικονομώ – Αυτονομώ για κάθε Α.Φ.Μ. μπορούν να υποβληθούν αιτήσεις για όσες επιλέξιμες κατοικίες επιθυμεί ο ιδιοκτήτης με συνολικό όριο προϋπολογισμού τις 100.000,00 ευρώ.

Ποσοστά επιδότησης

B2Green.gr_Parousiasi_Exoikonomw_2020_Page_18

Στον παραπάνω πίνακα βλέπετε τα εμφανώς βελτιωμένα ποσοστά επιδότησης, που κατ’ εκτίμησή μας αφορούν στις υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις που ορίζει το πρόγραμμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι:

 • δεν προβλέπεται πλέον προσαύξηση 5% ανά εξαρτώμενο τέκνο,
 • για τις αιτήσεις που θα υποβληθούν την περίοδο 2020 – 2021 προβλέπεται προσαύξηση 10% στο βασικό ποσοστό επιδότησης,
 • για τις κατοικίες πολύ χαμηλής ενεργειακής κατάταξης Η και Ζ οι οποίες θα αναβαθμιστούν σε κατηγορία μεγαλύτερη της Β προβλέπεται προσαύξηση 10% στο βασικό ποσοστό επιδότησης,

Σε κάθε περίπτωση ισχύουν τα μέγιστα ποσοστά επιδότησης στη τελευταία στήλη του πίνακα.

Πότε ανοίγουν οι αιτήσεις;

Μετά τις πολύ προβληματικές περιόδους υποβολής αιτήσεων τον Μάρτιο του 2018 και τον Σεπτέμβρη του 2019 το Υπουργείο προωθεί ένα νέο καθεστώς υποβολής αιτήσεων. Συγκεκριμένα, στοχεύει σε μια ανοιχτή πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων από το 2021 ή τακτικούς κύκλους ανά τρίμηνο, οι οποίοι θα ανακοινωθούν εκ των προτέρων, προς αποφυγή αιφνιδιασμού της αγοράς καθώς και φαινομένων «συνωστισμού». Με αυτό τον τρόπο – και σε συνδυασμό με την αύξηση του προϋπολογισμού – επιδιώκεται να μη μείνει καμία επιλέξιμη κατοικία «έξω» από το πρόγραμμα, κάτι που συνέβη στους προηγούμενους κύκλους.

Τέλος, η υποβολή των αιτήσεων θα απλοποιηθεί με βελτίωση του πληροφοριακού συστήματος για περαιτέρω μείωση της γραφειοκρατίας και για την, κατά το μέγιστο δυνατό, αυτοματοποιημένη επεξεργασία των αιτήσεων.

Νέοι όροι και προϋποθέσεις

Όπως αναφέραμε παραπάνω, ο ενεργειακός στόχος του προγράμματος είναι αρκετά αυξημένος σε σχέση με το τους προηγούμενους κύκλους. Ο λόγος είναι η τήρηση του Εθνικού Σχεδίου για την Ενέργεια και το Κλίμα (ΕΣΕΚ), που αφορά μεταξύ άλλων στην ενεργειακή αναβάθμιση περίπου 60.000 κτιριακών μονάδων ετησίως. Προς επίτευξη αυτού του στόχου αναπροσαρμόζονται τα εξής:

 • Μείωση του ορίου για ενεργειακή κατηγορία από Δ σε ίση ή χαμηλότερη της Γ, (περισσότερες επιλέξιμες κατοικίες)
 • Επίτευξης ενεργειακής αναβάθμισης υποχρεωτικά κατά τουλάχιστον 3 ενεργειακές κατηγορίες, (μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας)

Συμβουλή

Το γραφείο μας έχοντας υποβάλλει με επιτυχία αιτήσεις και στους 2 προηγούμενους κύκλους του Προγράμματος σας συμβουλεύει να ξεκινήσετε άμεσα την προετοιμασία του φακέλου (πριν την έναρξη των υποβολών των αιτήσεων), έτσι ώστε να μεγιστοποιήσετε τις πιθανότητες ένταξης. Υπενθυμίζουμε, ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που, είτε δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους εγκαίρως, είτε δεν ήταν πλήρως προετοιμασμένοι για την ορθή υποβολή της αίτησης. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2511 102 852 και 6972 585 605.

Επικοινωνήστε μαζί μας για την δωρεάν έγκυρη και πλήρη ενημέρωσή σας και την άμεση έναρξη προετοιμασίας του φακέλου.

Related Posts

Comments (1)

πολύ καλή η ενημέρωση
τέλειες φωτογραφίες
αλλά
δώσε και ένα παράδειγμα για να καταλάβω τι σημαίνει…. η επιδότηση
δηλαδή εάν πάρω 20.000 τι θα πληρώσω με επιδότηση 60%
Με εισόδημα 14.000 εγώ

Leave a comment