Ένα βήμα πριν την έναρξη του Εξοικονομώ

28 Φεβρουαρίου ενεργοποιείται το νέο «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον», με την έναρξη υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την ένταξη στο πρόγραμμα, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Υπογράφτηκε χθες, Δευτέρα 05/02/2018, η παράδοση του ηλεκτρονικού συστήματος, στο οποίο θα υποβάλλοναι οι αιτήσεις για το νέο «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ». Το πληροφοριακό σύστημα είναι δωρεά της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και την υπέγραψαν ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ), Νίκος Καραμούζης.

Σύμφωνα με το γραφείο του Υπουργείου, από τις 15 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσει σταδιακά η διασύνδεση των τραπεζών με το σύστημα μέχρι το τέλος του μήνα, οπότε θα είναι και έτοιμο το σύστημα για να δεχθεί αιτήσεις. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και η ανακοίνωση του οδηγού του προγράμματος μέσω Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Ενεργειακός Στόχος

Επιπλέον, έχει «κλειδώσει» και ο ενεργειακός στόχος του προγράμματος, ο οποίος θα είναι διαφορετικός για τις 2 πρώτες εισοδηματικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, για εισοδήματα έως 15.000 € Ατομικό και 25.000 € Οικογενειακό θα πρέπει να επιτυγχάνεται εξοικονόμηση πρωτογενούς ενέργειας μεγαλύτερη του 40% του κτιρίου αναφοράς. Για τα υψηλότερα εισοδήματα ο στόχος θα αφορά εξοικονόμηση πάνω από 70%.

Με απλά λόγια, οι ενδιαφερόμενοι των 2 πρώτων εισοδηματικών κατηγοριών θα πρέπει να κάνουν λιγότερες εργασίες για την επίτευξη του στόχου του προγράμματος, σε σχέση με αυτούς των υψηλότερων κατηγοριών. Με αυτό τον τρόπο το πρόγραμμα διευκολύνει τα οικονομικά ασθενέστερα νοικοκυριά.

Περισσότερα για τον ενεργειακό στόχο θα διαβάσετε σε νέο μας άρθρο τις επόμενες ημέρες.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ