Θερμομόνωσε το σπίτι σου και κέρδισε έως και το 70% του κόστους!

Ενημερώσου τώρα για το πρόγραμμα Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ και πάρε επιδότηση έως και 70% για να μονώσεις την κατοικία σου.

Μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις η οποία χρηματοδοτείται από το κράτος με το Εξοικονομώ είναι η θερμομόνωση κελύφους. Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων και επιτυγχάνεται κατά κύριο λόγο τοποθετώντας θερμομόνωση στο κέλυφος του κτιρίου δηλαδή της τοιχοποιίας του δώματος (ταράτσας ή στέγης) και της πυλωτής. Εκμεταλλεύσου το πρόγραμμα!

Εξοικονόμησε έως και 70% ενέργεια και χρήματα με την θερμομόνωση κελύφους.

Αυτό που προσφέρει η θερμομόνωση κτιρίων είναι μια σταθερή θερμοκρασία εσωτερικά του σπιτιού σας μιας και λειτουργεί ως ένας φράχτης μεταφοράς θερμότητας από και προς το σπίτι σας, με αποτέλεσμα να απαιτείται κατανάλωση λιγότερης ενέργειας για την παραγωγή και διατήρηση της θερμοκρασίας εντός του σπιτιού σας.

Πως μεταφράζεται αυτό? Κερδίζω χρήματα!

Στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με την αξιοποίηση του προηγούμενου προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον Ι, οι επιχειρήσεις έχουν αποκτήσει πολύ υψηλή τεχνογνωσία και εμπειρία και μπορούν να ανταποκριθούν κατασκευαστικά με άριστα αποτελέσματα στο νέο ξεκίνημα του νέου προγράμματος εξοικονομώ.

Συμβουλές για την θερμομόνωση της κατοικίας σου

  • Ζήτα την παρουσία ενός μηχανικού καταρτισμένου στην εξοικονόμηση ενέργειας στο σπίτι σου για να σου προτείνει την ιδανική λύση για αυτό. Το κάθε σπίτι έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και κατά συνέπεια την δική του τεχνική προσέγγιση.
  • Μην προτιμάτε τους απλούς τεχνίτες-μαστόρια, συνήθως τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά κακοτεχνίες, μη πιστοποιημένα υλικά- μη σωστή εφαρμογή των υλικών κλπ.
  • Μην επιδιώκεις το χαμηλότερο κόστος, σύντομα η επιλογή σου ίσως κοστίσει ακριβά στην τσέπη σου. Πάρε προσφορές και σύγκρινε με προσοχή τα υλικά και τον τρόπο εφαρμογής τους.
  • Προσοχή στο πάχος μονωτικού υλικού. Έχει άμεση συνάρτηση με την θερμική αντίσταση του υλικού. Συνήθως ξεκινάει από 7 εκατοστά ανάλογα την κλιματική ζώνη που βρίσκεται η  κατοικία.
  • Γι’ αυτό το λόγο ζητήστε από έναν  ενεργειακό επιθεωρητή να υπολογίσει το πάχος και το είδος υλικού που πρέπει να εφαρμοστεί στο κέλυφος του σπιτιού σας έτσι ώστε η μόνωση να είναι επαρκής για να καλύπτει τις κλιματολογικές ανάγκες της περιοχής σας.
  • Τέλος, ζητήστε πιστοποιήσεις των υλικών κατασκευής.

Και θα έχετε ένα άριστο αποτέλεσμα!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ