ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΤΕΛΙΚΑ;

Στην ομιλία της στη 4η Τεχνική Ημερίδα του ΠΣΥΠΕΝΕΠ τη Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στην αναμενόμενη προκήρυξη του νέου προγράμματος “Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον ΙΙ” η προϊστάμενη της Α’ Επιτελικής Δομής του ΕΣΠΑ, κα. Ιωάννα Νίκου.

Σύμφωνα με την ίδια, αυτό που απομένει για την δημοσίευση του επίσημου οδηγού είναι να ολοκληρωθούν κάποιες λεπτομέρειες και εκτιμά ότι η ανακοίνωσή του θα πραγματοποιηθεί προς τα τέλη του Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου. Απο κει και έπειτα θα δοθεί ένα χρονικό διάστημα προετοιμασίας 15-20 ημερών μέχρι να ανοίξει το σύστημα υποβολής αιτήσεων, όπως ανακοίνωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης, ούτως ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος ενημέρωσης όλων των ενδιαφερόμενων.

Υπενθυμίζουμε ότι, η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά με τους κωδικούς taxisnet των εμπλεκόμενων (δικαιούχων, προμηθευτών, συμβούλων κλπ) και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όπως διαβεβαίωσε και η κα. Νίκου, ανεξάρτητα από τον τρόπο ιδίας συμμετοχής των δικαιούχων (δηλαδή με ιδία κεφάλαια ή άτοκο δανεισμό), με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της επιλεξιμότητας της αίτησης θα δίνεται αριθμός πρωτοκόλου, δεσμεύοντας έτσι ένα ποσό για την εξασφάλιση της ένταξης στο πρόγραμμα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτό μέχρι να εξαντληθούν τα χρήματα, κάτι που θα γίνει πολύ γρήγορα άλλωστε λόγω της υπερβάλλουσας ζήτησης που υπάρχει για το πρόγραμμα.

Λόγω του πολύ περιορισμένου αριθμού αιτήσεων που μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα, το γραφείο μας έχει ξεκινήσει την προετοιμασία φακέλου για το πελατολόγιό μας.
Για δωρεάν αξιολόγηση και πλήρη ενημέρωση επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ