Μάθε πως να ζεστάνεις το σπίτι σου εξοικονομώντας χρήματα

Το τελευταίο διάστημα, η συνεχιζόμενη αύξηση της τιμής των καυσίμων για  τη θέρμανση κατοικιών (πετρέλαιο, φυσικό αέριο κ.λ.π.) σε συνδυασμό με το διαρκώς μειούμενο κόστος αγοράς των αντλιών θερμότητας, καθιστά τις “οικιακές” αντλίες θερμότητας πλέον μια συμφέρουσα επιλογή για τη θέρμανση της κατοικίας.

Οικονομική λύση η αντλία θερμότητας;

Λίγο πιο ακριβή στην αγορά της, αλλά αποδεδειγμένα η πιο φθηνή θέρμανση.

 • Με την αντλία θερμότητας έχεις ψύξη θέρμανση με τα μισά λεφτά. Δεν πληρώνεις για συντήρηση και τοποθετείται εύκολα.
 • Σου στοιχίζει έως 30% της αξίας της. Επιδοτήσου από το πρόγραμμα Εξοικονομώ.

Τι είναι  η αντλία θερμότητας;

Αντλία  θερμότητας ονομάζουμε τη μηχανολογική διάταξη που μας επιτρέπει να μεταφέρουμε ενέργεια από έναν χώρο χαμηλής θερμοκρασίας, σε έναν χώρο υψηλότερης θερμοκρασίας.

Λειτουργεί σχεδόν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν όλα τα ψυκτικά μηχανήματα και η λειτουργία τους βασίζεται στις ίδιες αρχές που εφαρμόζονται στα ψυγεία, καταψύκτες, κλιματιστικά μηχανήματα κ.λπ. Λαμβάνει την θερμότητα από το εξωτερικό περιβάλλον, στη συνέχεια το σύστημα αυξάνει την θερμοκρασία του αέρα που άντλησε και τέλος διανέμει την θερμότητα σε όλους τους χώρους του σπιτιού μέσω των πομπών θερμότητας. Αυτοί μπορεί να είναι τα γνωστά σε όλους μας σώματα καλοριφέρ, η ενδοδαπέδια θέρμανση, Fan coil κ.α. Έχει τη δυνατότητα να θερμαίνει ή να δροσίσει ένα σπίτι οικονομικά!

Πόσες κατηγορίες αντλιών θερμότητας υπάρχουν;

Υπάρχουν δύο διαφορετικές κατηγορίες:

1.    Αντλίες χαμηλών θερμοκρασιών. Αυτό το σύστημα βρίσκει κατά κύριο λόγο εφαρμογή σε ενδοδαπέδιες θερμάνσεις και σώματα Fan – coil. Η παραγωγή ζεστού νερού φτάνει έως και τους 50°C και έχουν την δυνατότητα δροσισμού (προσοχή όχι ψύξης) έως και τους 6°C.

2.    Αντλίες υψηλών θερμοκρασιών. Αυτό το σύστημα εφαρμόζεται κυρίως σε κατοικίες που χρησιμοποιούν τα συνήθη σώματα θέρμανσης παλαιού τύπου. Η παραγωγή ζεστού νερού φτάνει έως και τους 80°C. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για δροσισμό.

Ποια είναι τα οφέλη ενός συστήματος θέρμανσης με αντλία θερμότητας;

 • Στοιχίζει τώρα πιο φτηνά. Με την ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο αντλίες θερμότητας που προσφέρουν υψηλής απόδοσης και μικρού μεγέθους σε λογικό κόστος αγοράς.
 • Εξοικονομείς ενέργεια μέχρι και 70% στο κόστος θέρμανσης / ψύξης.
 • Έχεις Ψύξη – Θέρμανση και ζεστό νερό χρήσης.
 • Είναι αθόρυβη.
 • Είναι εύκολη στην τοποθέτηση.
  Δεν απαιτεί εγκατάσταση της μονάδας σε ξεχωριστούς χώρους όπως οι λέβητες καυσίμου.
 • Εξυπηρετεί και διαμερίσματα που θέλουν να αυτονομηθούν από το κεντρικό σύστημα θέρμανσης με εύκολη τοποθέτηση της μονάδας ακόμη και στο μπαλκόνι του σπιτιού. Ας αναφέρουμε πως σύμφωνα με πυροσβεστικές διατάξεις απαγορεύεται η τοποθέτηση λεβητών πετρελαίου στα μπαλκόνια των πολυκατοικιών.
 • Δεν καταναλώνει ιδιαίτερη ηλεκτρική ενέργεια, εφόσον γίνει μια ορθή μελέτη-εκτίμηση από μηχανικό. Συνεπώς θα δεις μικρές μεταβολές στα τιμολόγια του παρόχου
 • Με την inverter τεχνολογία πετυγχάνεται ακόμη περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας.
 • Για τη λειτουργία της καταναλώνει  ηλεκτρικό ρεύμα και αποτελεί την πιο ιδανική λύση όταν συνδυάζεται με φωτοβολταϊκά σύστημα συμψηφισμού (net metering).

Βάλε αντλία θερμότητας και πλήρωσε μόνο το 30% της αξίας!

Το Πρόγραμμα «Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον II» του Υπουργείου  Περιβάλλοντος & Ενέργειας σας χαρίζει εως 17.500 ευρώ για να ανακαινίσετε  το σπίτι σας! Μια από τις εργασίες είναι και η αναβάθμιση της θέρμανσης! Ενημερωθείτε εδώ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ