Scroll Top

Πως να έχεις 100% κρατήσεις στο σπίτι σου καλοκαίρι/χειμώνα

Πως να έχεις 100% κρατήσεις στο σπίτι σου καλοκαίρι/χειμώνα

Ας ξεκινήσουμε με το εξής: «Οτιδήποτε με 4 τοίχους και στέγη στην Θάσο νοικιάζεται», το ζήτημα είναι με τι τιμή. Η αύξηση της εισόδου τουριστών από χώρες της Κεντρικής Ευρώπης σηματοδοτεί και την αύξηση του ποιοτικού τουρισμού. Με άλλα λόγια, οι απαιτήσεις των τουριστών αυξάνονται και μαζί τους αυξάνεται και η τιμή που είναι διατεθημένοι να πληρώσουν για τις διακοπές τους. Κατά το πρώτο μόνο εξάμηνο του 2018 είχαμε είσοδο 94.159 επιβατών στον Κρατικό Αερολιμένα Καβάλας «Μέγας Αλέξανδρος», όπου κατά την ίδια περίοδο το 2017 είχαμε 26.835 επιβάτες, μια άυξηση κατά 250.9%. Δείτε τα επίσημα στοιχεία του αεροδρομίου για το 2018 και 2017.

Πως να προσελκύσεις τον ποιοτικό τουρίστα

Όπως είναι αναμενόμενο, για να πληρώσει κάποιος το κάτι παραπάνω θα πρέπει να το λάβει κιόλας και το «κάτι παραπάνω» είναι όρος συγκριτικός. Ξεκίνα λοιπόν, ερευνώντας την αγορά στην οποία απευθύνεσαι και παρατήρησε το γενικό επίπεδο τιμών και ποιότητας καθώς και την αναλογία ποιότητας/τιμής. Έτσι θα μπορέσεις να θέσεις στόχους, όχι για να φτάσεις τα επίπεδα που παρατήρησες, αλλά για να τα ξεπεράσεις.

Γίνε ανταγωνιστικός

Σε μια έντονα ανταγωνιστική αγορά, όπως αυτή των ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων/δωματίων κτλ, οι περισσότεροι επιλέγουν το παιχνίδι των τιμών για να κάνουν τα ακίνητά τους πιο ελκυστικά. Έχοντας όμως την παραπάνω πληροφορία έχεις την ευκαιρία να απευθυνθείς σε διαφορετικό target group και να αυξήσεις τη ποιότητα των παροχών αλλά και τα έσοδά σου.

Πως θα ξεχωρίσεις

Η συντρηπτική πλειοψηφία των κρατήσεων για δωμάτια και διαμερίσματα γίνεται μέσω του Ίντερνετ και το κυρίοτερο χαρακτηριστικό που κοιτάει ο ενδιαφερόμενος, σε ίδιο βαθμό με τη τιμή, είναι οι φωτογραφίες του χώρου. Στην ουσία αυτό που ψάχνει είναι το δωμάτιο/διαμέρισμα που θα επιλέξει να περάσει τις διακοπές του να είναι άνετο, όμορφο και καθαρό. Θα πρέπει λοιπόν είτε να επενδύσεις στην εσωτερική διαμόρφωση του σπιτιού, είτε να κάνεις μια ριζική ανακαίνιση που θα δώσει νέο αέρα και στυλ στο χώρο.

Έχεις επιλογές

Από την αλλαγή των αξεσουάρ μπάνιου και των λευκών ειδών μέχρι την ολική ανακαίνιση της κουζίνας και του μπάνιου υπάρχει ένα μεγάλο εύρος επιλογών, οι οποίες προσαρμόζονται σύμφωνα με το budget σου. Το κλειδί είναι να πετύχεις την καλύτερη δυνατή εμφάνιση των χώρων και να πετύχεις τον wow factor (παράγοντα εντυπωσιασμού) με τις φωτογραφίες, έτσι ώστε να «κλειδώνεις» αυτόματα την κάθε κράτηση. Από που να ξεκινήσεις όμως και πως μπορείς να εντυπωσιάσεις κάθε επισκέπτη;

Χώροι κλειδιά

Οι εικόνες του μπάνιου και της κουζίνας είναι οι πρώτες που κοιτάει ο κάθε επισκέπτης. Κανείς δε θα επιλέξει ένα διαμέρισμα με παλιό/σκοτεινό και βρώμικο χώρο μπάνιου ή κουζίνας. Εστίασε λοιπόν την προσοχή στην ανακαίνιση αυτών των χώρων και θα δεις όχι μόνο τις κρατήσεις σου να αυξάνονται άμεσα αλλά και τις κριτικές των επισκεπτών να βελτιώνονται σημαντικά.

Πρακτικές συμβουλές

Η ανακαίνιση με σκοπό την εκμετάλλευση του ακινήτου είναι διαφορετική από την ανακαίνιση που έχει σκοπό την ιδιοκατοίκηση. Για παράδειγμα, δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις ακριβά υλικά/έπιπλα για να πετύχεις ένα ωραίο οπτικό αποτέλεσμα. Παρακάτω θα βρεις κι άλλες πρακτικές συμβουλές και ιδέες για να εστιάσεις στη μεγιστοποίηση των κρατήσεων και των χρημάτων στη τσέπη σου.

 1. Επιδιόρθωση πριν την αντικατάσταση
  Πριν αλλάξεις κάτι προσπάθησε πρώτα να το φτιάξεις και θα δεις πως η ανακαίνιση ίσως να σου κοστίσει πολύ λιγότερο από όσο περίμενες.
 2. Μη διστάσεις να επενδύσεις
  Μπορεί όντως η ριζική ανακαίνιση του μπάνιου ή της κουζίνας να σου φαίνεται μεγάλη και πολυέξοδη διαδικασία, ωστόσο είναι δαπάνες που πολύ γρήγορα θα αποσβέσεις και στη συνέχεια διατηρώντας την υψηλότερη τιμή θα έχεις και αυξημένα έσοδα συνεχώς.
 3. Δώσε έμφαση στις φωτογραφίες
  Μην επιλέξεις τις φωτογραφίες που έβγαλες με το κινητό σου (όσο καινούριο και να είναι), αντιθέτως επέλεξε έναν φωτογράφο ο οποίος θα αναδείξει τους χώρους και θα δώσει στις φωτογραφίες το χρώμα και τον τόνο ώστε να δελεάσουν κάθε ενδιαφερόμενο.
 4. Χρησιμοποίησε το φως
  Η στρατηγική τοποθέτηση φωτισμού στους χώρους του διαμερίσματος θα του δώσει ένα μοντέρνο αέρα και θα το κάνει να ξεχωρίσει από τον ανταγωνισμό. Επιπλέον, ανάλογα με το είδος φωτισμού (κρυφός, με dimmer, ταινίες LED) μπορείς να πετύχεις διαφορετικά αποτελέσματα, όπως τη ψευδαίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος απ’ότι στην πραγματικότητα, την αίσθηση της πολυτέλειας και τη δυνατότητα καθορισμού του ανάλογα με τη διάθεση του επισκέπτη. Απαραίτητο για τέλειες φωτογραφίες!
 5. Γίνε δημιουργικός
  Εντυπωσίασε τους επισκέπτες σου με μικρές δωρεάν παροχές που θα σε κάνουν να ξεχωρήσεις. Για παράδειγμα, εάν το σπίτι σου είναι κοντά στη θάλασσα να έχεις αξεσουάρ θαλάσσης προς χρήση (ομπρέλα/ρακέτες/στρώμα) ή να αναδείξεις το πικάπ και τη συλλογή δίσκων σου (ή των γωνιών σου). Μικρές προσθήκες που δείχνουν χαρακτήρα και φιλοξενία.

Θέλεις κι άλλες ιδέες;

Το γραφείο μας έχοντας αναλάβει ανακαινίσεις τόσο μέσω του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ’ Οίκον Ι & ΙΙ, όσο και εκτός αυτού, έχει αποκτήσει την εμπειρία για τη στρατηγική επιλογή των εργασιών ανάλογα με τις ανάγκες και τα χρήματα του ιδιοκτήτη, καθώς και τον συντονισμό αυτών για την ταχύτατη υλοποίηση τους. Αν σου άρεσε λοιπόν το παραπάνω άρθρο μείνε συντονισμένος-η στην ιστοσελίδα μας ή στη σελίδα μας στο Facebook  για νέα άρθρα και ιδέες και μη ξεχάσεις να καταχωρήσεις το email σου παρακάτω για να μη χάσεις κανένα άρθρο!

Fill out my online form.


Related Posts

Leave a comment