Scroll Top

Δείτε τη δουλειά μας: Ριζική ανακαίνιση στην Καβάλα

Δείτε τη δουλειά μας: Ριζική ανακαίνιση στην Καβάλα

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Σε αυτό το άρθρο παρουσιάζουμε μια από τις πρόσφατες ανακαινίσεις που αναλάβαμε στην Καβάλα και εστιάζουμε στις ανάγκες του του χώρου, τις λύσεις που δώσαμε καθώς και στις καλαισθητικές/διακοσμητικές παρεμβάσεις που διαλέξαμε για να ικανοποιήσουμε τις επιθυμίες του ιδιοκτήτη.

ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ

Το διαμέρισμα ανήκει σε μια τριώροφη οικοδομή με έτος κατασκευής το 1974 και έχρηζε ριζικής ανακαίνισης με στόχο την ενοικίαση. Οι χώροι της οικίας απουτελούνταν από ένα μεγάλο χωλ (το οποίο όπως σε όλα τα παλιά σπίτια αποτελούσε χώρο μη αξιοποιήσιμο), σαλόνι, κουζίνα, μπάνιο, υπνοδωμάτιο και μία αποθήκη/πλυσταριό. Η διάταξή των δωματιών δεν ήταν λειτουργική, δεν υπήρχε αρκετή διάχυση φυσικού φωτισμού και δεν υπήρχε δυνατότητα ψύξης/θέρμανσης του χώρου. Επιπλέον υπήρχαν:

 • Ανισόπεδες επιφάνειες τοίχων και δαπέδων,
 • Υγρασία,
 • Παλαιά ηλεκτρολογική και υδραυλική εγκατάσταση,
 • Θερμικές απώλειες λόγω παλαιών κουφωμάτων.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΧΩΡΩΝ

Προτεραιότητα ήταν η αλλαγή της εσωτερική διαρρύθμισης και οι αποξηλώσεις για να τεθεί η  βάση για τις εργασίες. Καταργήσαμε τους χώρους του πλυσταριού και της σαλοκουζίνας γκρεμίζοντας τους εσωτερικούς τοίχους, δημιουργώντας δύο ευρύτερους χώρους για το σαλόνι και την κουζίνα που συνδέονται πλέον με τον προθάλαμο. Οι βασικές ανάγκες και προβληματικές ήταν:

 • Ελλειπής φυσικός φωτισμός,
 • Διεύρυνση των εσωτερικών χώρων,
 • Λειτουργικότητα,
 • Εκμοντερνισμός και καλαισθησία.

ΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΣΑΛΟΝΙ

Η μεταφορά του καθιστικού από το βάθος της οικίας στο προσκήνιο  και οι διακοσμητικές μας επιλογές είχαν ως αποτέλεσμα την πλήρη μεταμόρφωση του χώρου. Χαρακτηριστικό σημείο είναι η γωνία με τα ράφια, την οποία «ντύσαμε» με ιδιαίτερο λίθο και αναδειξαμε με την εγκατάσταση λευκών ταινιών LED. Το δωμάτιο πλέον αποπνέει μια αίσθηση ποιότητας και καλαισθησίας, κάτι που υποβοηθείται με το λευκό-γκριζο γυαλιστερό γρανιτο-πλακάκι σε απομίμηση μαρμάρου στο δάπεδο και με τα σποτ λευκού φωτισμού στο ταβάνι σε ιδιαίτερη διάταξη με δύο επιλογές φωταγώγησης.

ΑΠΟΘΗΚΗ

Με την κατάργηση του πλυσταριού και την γενική αναδιαμόρφωση των χώρων, δημιουργήσαμε στο βάθος του διαμερίσματος τη νέα αποθήκη. Εδώ μεταφέραμε τον ταμιευτήρα ζεστού νερού χρήσης (boiler) από το μπάνιο, τοποθετήσαμε τρια μεγάλα ράφια για αποθήκευση αντικειμένων και εγκαταστήσαμε την αναμονή για το πλυντήριο.

ΥΠΝΟΔΩΜΑΤΙΟ

Ένα ακόμη πλεονέκτημα που πετύχαμε με την αναδιαμόρφωση των εσωτερικών χώρων είναι η δημιουργία ενός νέου υπνοδωματίου. Στη θέση του μέχρι πρότινος σαλονιού, διαμορφώσαμε το νέο χώρο όμοιο με το προϋπάρχον υπνοδωμάτιο. Στους δύο χώρους τοποθετήσαμε θερμαντικά σώματα, δάπεδο με πλακάκι σε απομίμηση ξύλου καθώς και δύο μεγάλες ντουλάπες.

ΚΟΥΖΙΝΑ

Αρχικά η κουζίνα βρισκόταν σε διαφορετικό χώρο και με την κατεδάφιση εσωτερικών τοίχων δημιουργήσαμε κατάλληλες συνθήκες για μεγαλύτερο και πιο λειτουργικό χώρο κουζίνας. Ο σχεδιασμός, η επιλογή των υλικών και εξαρτημάτων ήταν δικής μας επιμέλειας με στόχο την ύψιστη αισθητική, αλλά value for money υλικά.

Πλέον η κουζίνα αποτελεί το βασικό σημείο ενδιαφέροντος της οικίας, με τον μεγάλο πάγκο να ξεχωρίζει. Ο κρυφός λευκός φωτισμός κάτω και πάνω από τα ντουλάπια προσδίδουν ιδιαίτερη αίσθηση τόσο στην εμφάνιση/διακόσμηση αλλά και στην λειτουργικότητα καθώς φωτίζει ιδανικά όλο το μήκος του πάγκου.

Μερικά ακόμη χαρακτηριστικά της νέας κουζίνας:

 • Κάτω ντουλάπια χωρίς πόμολα που ανοίγουν με ελαφρύ πάτημα,
 • Αποσπόμενη αναμονή για μη/εντοιχιζόμενη ηλεκτρική κουζίνα,
 • Συρτάρια με μηχανισμό αυτόματου κλεισίματος,
 • Ενσωματομένη τραπεζαρία, δικής μας σύνθεσης με ανοξείδωτο στήριγμα.

ΜΠΑΝΙΟ

Στην αρχική του κατάσταση ο χώρος διέθετε μπανιέρα και διαφορετικές θέσεις για το νιπτήρα και τη τουαλέτα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μικρά περιθώρια για κινήσεις. Με την τοποθέτηση ντουζιέρας και την κατασκευή χτιστού νεροχύτη, ανοίξαμε αρκετό χώρο για την εγκατάσταση θερμαντικού σώματος και την τοποθέτηση αποθηκευτικού χώρου. Επιπλέον, επιλέξαμε με ιδιαίτερη προσοχή τα είδη υγιεινής για ένα καλαισθητικό αποτέλεσμα, με τον καθρέφτη με κρυφό φωτισμό να αποτελεί τη χαρακτηριστική πινελιά του χώρου.

ΠΛΥΣΤΑΡΙΟ

Το διαμέρισμα στην πρώτερη διαμόρφωσή του διέθετε πλυσταριό/αποθήκη, το οποίο καταργήσαμε για να δημιουργήσουμε χώρο για τη νέα κουζίνα. Ρίξαμε τον εσωτερικό τοίχο, επιδιορθώσαμε τις ανισόπεδες επιφάνειες και κατά το μήκος του κατασκευάσαμε τον πάγκο της κουζίνας.

ΕΙΣΟΔΟΣ/ΧΩΛ

Το ρητό «μην κρίνεις ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του» δεν ισχύει στην προκειμένη περίπτωση. Η αντικατάσταση της εξώπορτας με μια ολόλευκη πόρτα ασφαλείας με τέσσερα γυάλινα πάνελ και η τοποθέτηση υαλότουβλων πλευρικά της εισόδου, προϊδεάζουν για το τι ακολουθεί στο εσωτερικό. Επιπλέον, με την αλλαγή της εσωτερικής διαρρύθμισης ο προθάλαμος είναι πολύ πιο φωτεινός και το σπίτι δείχνει μεγαλύτερο.

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο μοιράσου το με γνωστούς σου και μείνε συντονισμένος για νέα άρθρα και δουλειές μας!

Related Posts

Leave a comment