Ριζική ανακαίνιση studio EUDOOR

eudor_main

Ριζική ανακαίνιση studio EUDOOR

Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο να συνεργάζεσαι με ανθρώπους με πάθος, αίσθηση του στιλ και έμφαση στη λεπτομέρεια.
Το αποτέλεσμα πάντα ανταποδίδει και παράγει προστιθέμενη αξία στο έργο.

 

 

Σας παρουσιάζουμε την πρόσφατη ανακαίνιση που ολοκληρώσαμε σε studio στην Καβάλα. Στο παρόν άρθρο θα δείτε το πριν, το μετά, τα προβλήματα, καθώς και τις μεμονωμένες εργασίες που πραγματοποιήσαμε.

ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ

Το studio αποτελείται από την κουζίνα με δύο πάγκους δεξιά και αριστερά, το σαλόνι και το μπάνιο. Η μπροστινή είσοδος βλέπει σε δρόμο και η πίσω πόρτα οδηγεί σε βεράντα. Η επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν η ριζική ανακαίνιση σε μοντέρνο ύφος και εξομάλυνση των δομικών ανωμαλιών (ανισόπεδες επιφάνειες, αποχετεύσεις-σχάρες ομβρίων) και βασικώς η οριστική αντιμετώπιση της έντονης υγρασίας.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΥΓΡΑΣΙΑΣ

Το πιο ουσιαστικό και δύσκολο πρόβλημα που είχαμε να αντιμετωπίσουμε ήταν αυτό της υγρασίας. Λόγω της φυσιομορφίας (ισόγειο, ογκόλιθοι) και της παλαιότητας της κατασκευής της τοιχοποιίας τα επίπεδα υγρασίας ήταν υψηλά, περιμετρικά και σε ύψος έως 80 εκατοστών από το δάπεδο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο την φθορά των επίπλων/σοβάδων/χρώματος και τη δυσοσμία, αλλά αποτελούσε και κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων.

Υπάρχουν μια σειρά από μέτρα που μπορεί να λάβει κάποιος  για την αντιμετώπιση της υγρασίας. Φυτά, μπωλ με ρύζι ή αλάτι, αφυγραντήρας, κλιματιστικό, ειδικό χρώμα για τον τοίχο κ.α., τα οποία όμως αποτελούν ημίμετρα και δεν αποτελούν οριστική λύση στο πρόβλημα.

Το σύστημα αντιμετώπισης BIOCASA της KERAKOLL

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση και λόγω της πολύ έντονης υγρασίας προτείναμε το σύστημα αντιμετώπισης BIOCASA της εταιρείας KERAKOLL. Συναντηθήκαμε με εκπρόσωπους της εταιρείας στο ακίνητο και παρακολουθήσαμε την παρουσίαση των προϊόντων της, η οποία ήταν συμπτωματικά προγραμματισμένη εκείνη την περιόδο.

Τα στάδια εφαρμογής του συστήματος ξεκίνησαν μετά την καθαίρεση των σοβάδων και τον καθαρισμό της τοιχοποιίας. Ξεκινήσαμε με την εφαρμογή του “BIOCASA Θώραξ” σε πάχος 3 εκατοστών και στη συνέχεια του “BIOCASA Αφύγρανση” σε πάχος 1,5 εκατοστώνΜετά την ολοκλήρωση των σοβάδων, επικαλύψαμε με “BIOCASA Αστάρι Αφυγροχρώματος” και χρωματίσαμε τους τοίχους με τρεις στρώσεις ειδικής μπογιάς “BIOCASA Αφυγρόχρωμα“. Όλα τα παραπάνω είναι από φυσικά υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον και έχουν μεγάλη ικανότητα διαπνοής και προστασίας από την υγρασία.

Να σημειώσουμε ότι όλα τα έπιπλα (πάγκοι κουζίνας, ράφια, ντουλάπες) είναι επίσης κατασκευασμένα από ανθυγρά υλικά για μεγαλύτερη προστασία.

Το αποτέλεσμα

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες παραπάνω οι μετρήσεις μιλούν από μόνες τους, οι οποίες διενεργήθηκαν παρουσία των εκπροσώπων της εταιρείας με τη χρήση υγρόμετρου. Πριν την εφαρμογή του συστήματος της ΒIOCASA το επίπεδο υγρασίας ήταν στο 94και μετά τη δεύτερη στρώση η τιμή μειώθηκε στο 67% (εντός των φυσιολογικών ορίων, βλ. σχετικές οδηγίες), πριν ακόμη την ολοκλήρωση του συστήματος υγρομόνωσης. Η εταιρεία εγγυάται για την οριστική αντιμετώπιση και ότι οι ιδιοκτήτες θα ξεχάσουν τα προβλήματα υγρασίας.

ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ

ΚΟΥΖΙΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

Η επιθυμία των ιδιοκτητών ήταν να υπάρχουν δύο πάγκοι κουζίνας αμφίπλευρα του χώρου. Η επιλογή τόσο των υλικών όσο και ο σχεδιασμός ήταν δικής μας επιμέλειας, πάντα σύμφωνα με τις βασικές υποδείξεις των πελατών. Χαρακτηριστικά είναι τα μεγάλαπλατιά συρτάρια στο κάτω μέρος του πάγκου, οι ρευματοδότες με τις USB υποδοχές και ο φωτισμός LED άνω και κάτω των ντουλαπιών τοίχου. Τέλος, τον τοίχο κοσμούν πλακίδια τρισδιάστατου σχεδιασμού σε διχρωμία, τα οποία σε συνδιασμό με τον φωτισμό δημιουργόυν μια ιδιαίτερη αίσθηση.

ΣΑΛΟΝΙ

Ο χώρος λόγω της έντονης υγρασίας ήταν αδύνατο να χρησιμοποιηθεί ως καθιστικό, κάτι που διορθώσαμε όμως μετά τις παρεμβάσεις στη τοιχοποιία. Για το δάπεδο επιλέξαμε γρανιτοπλακάκι Α ποιότητας σε απόχρωση λευκό του πάγου με ματ υφή και στους τοίχους επιλέξαμε ανοιχτή απόχρωση του γκρι. Τα τρία μεγάλα ράφια είναι κατασκευασμένα από μεταλλικό σκελετό με επένδυση γυψοσανίδας, ενώ ο ιδιαίτερος σχεδιασμός και ο λευκός LED φωτισμός που επιλέξαμε προσδίδει ιδιαίτερο χαρακτήρα στο χώρο.

ΚΟΥΖΙΝΑ ΔΕΞΙΑ

Στο ίδιο σχέδιο με τον αντικριστό του, ο δεξής πάγκος φιλοξενεί θέσεις για την ηλεκτρική κουζίνα, το πλυντήριο ρούχων και το ψυγείο στη δεξιά γωνία. Τοποθετήσαμε απορροφητήρα με νέα εγκατάσταση για το μπουρί, τον ιδιαίτερο νεροχύτη της PYRAMIS με μπαταρία και σαπουνοδιανομέα της GROHE σε ταιριαστό συνδυασμό. Όλα τα ντουλάπια και τα συρτάρια διαθέτουν μηχανισμούς απορρόφησης κραδασμών και αυτόματου κλεισίματος. Τέλος, απαραίτητη ήταν η εκ νέου υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση.

ΠΑΡΑΘΥΡΟ – ΕΞΩΠΟΡΤΑ

Στο πίσω μέρος της κουζίνας αντικαταστήσαμε τα δύο παλιά ξύλινα κουφώματα, το παράθυρο και την εξώπορτα, που οδηγεί στη βεράντα. Τα καινούρια κουφώματα είναι από PVC με ενεργειακούς υαλοπίνακες στο παράθυρο και πόρτα ασφαλείας με γυάλινα ανοίγματα για την είσοδο φυσικού φωτισμού στο εσωτερικό. Εξωτερικά της πόρτας κατασκευάσαμε σχάρα ομβρίων για την αποφυγή πλημμύρας  και εσωτερικά ανοξείδωτο βοηθητικό κάγκελο σε σχέδιο και κλίση που να ταιριάζει με το ύφος του studio.

ΕΙΣΟΔΟΣ

Η είσοδος μεταμορφώθηκε πλήρως με την αντικατάσταση της παλιάς σιδερένιας εξώπορτας με PVC πόρτα ασφαλείας. Το πάνελ λευκού χρώματος προϊδεάζει για το εσωτερικό του ακινήτου, ενώ διαθέτει και γυάλινα ανοίγματα για την είσοδο φυσικού φωτισμού στο εσωτερικό του χώρου. Στο εξωτερικό χώρο κατασκευάσαμε σχάρες ομβρίων για την προστασία από τις έντονες βροχοπτώσεις και στο εσωτερικό κατασκευάσαμε δύο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους – ντουλάπες με μεγάλο βάθος στα αριστερά της εισόδου.

ΜΠΑΝΙΟ

Παρά τον περιορισμένο χώρο, σχεδιάσαμε το μπάνιο έτσι ώστε να πετύχουμε τόσο το μοντέρνο ύφος που επιθυμούσαμε, αλλά να είναι και λειτουργικό. Ο χρωματικός συνδασμός συνδιαμορφώθηκε με το γαλάζιο πλακάκι στις πίσω επιφάνειες του νιπτήρα και του λουτρού, την απόχρωση του ξύλου στο σημείο του λουτρού και στο δάπεδο και το ημίλευκο πλακάκι στους υπόλοιπους τοίχους. Η χτιστή βάση του νιπτήρα και ο κρυφός φωτισμός LED άνω και κάτω του καθρέπτη ήταν κάποιες από τις διακοσμητικές μας προτάσεις.

Εάν σου άρεσε αυτό το άρθρο μοιράσου το με γνωστούς και φίλους και ακολούθησέ μας στα κοινωνικά μας δίκτυα!

 

 

    

Δείτε προηγούμενες ανακαινίσεις και άρθρα μας σχετικά με την ανακαίνιση

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ